En lille historie om mig

Et all-round sundheds tjek er altid godt.

LIGE NU OG INDTIL VIDERE: Jeg halser ikke mere af sted, jeg læser ikke masser af bøger. Jeg laver et til to mål om dagen og nyder udsigten til Øresund og havens mange blomster.

Jeg ringer og taler med mine venner, istedet for at SMS'e.

Jeg nyder mine børnebørn næsten hver dag, og glæder mig over, at de en dag når de er voksne, kan tænke tilbage på en skøn tid med deres farmor. Ligesom jegselv gjorde hos mine bedsteforældre under de bilfrie dage i 1974.

Pas på dig selv og lev livet mens du kan

Kroppen fortæller, hvor du har ondt i livet

Der er noget helende ved blot at besøge Ulla Thor-Jensen i hendes hus på Strandvejen i Skovshoved. Huset ligger lavt og helt tæt på Øresund, der fylder hele stuens panorama mod øst.

Ulla Thor-Jensens hjertelige væsen fylder stedet, og huset er fyldt med god energi og fred. Var man ikke allerede indstillet på at få en god behandling, vil få minutters tilstedeværelse i huset få enhver til at slappe af og føle sig hjemme.

Ulla Thor-Jensen har været kinesiolog i mange år, og hun fornemmer mange ting intuitivt. Men så er der heller ikke mere hokuspokus over det, forklarer hun.

Muskeltesten viser problemerne

Hun bruger som regel en muskeltest, når hun behandler patienter. Under testen kan patienten fx række sin arm frem, mens han eller hun taler med Ulla Thor-Jensen om forskellige emner. Hvis et emne påvirker patienten, reagerer armen instinktivt og fortæller, at her kunne der være et problem.

Ulla Thor-Jensen holder armen op for at vise, hvordan patienter sidder med armen.

”Jeg kan teste dig og sige: det er hyggeligt at se dig, Peter. Så vil din arm gå ned. Før end du overhovedet med din bevidste hjerne når at tænke over, hvad der skete. Underbevidstheden har fanget budskabet og siger, der er noget galt her.”

Der er ikke noget farligt i muskeltesten. Det handler om at observere, hvordan kroppen reagerer på forskellige emner. Hvis patienter lider af stress, kan Ulla Thor-Jensen også teste, hvor problemet er.

 

Mænd glade for maskine

Ulla har også en maskine, der kan afdække problemer ligesom muskeltesten. Her sætter hun en måler på patientens finger og puls.

”Så taler vi om vind og vejr, og maskinen lyser grønt. Så siger jeg fx: hvordan har du det med din mor? Bum, så bliver den rød med det samme,” smiler Ulla Thor-Jensen. Der er især mange mænd, der er glade for at inddrage maskinen til test af, hvor problemerne gemmer sig.

”Vi tester præcis, hvad det er du har brug for. Jeg kan have fem patienter med migræne, og det er fem forskellige behandlinger, der skal til,” fortæller hun.

 

Hjælper mange problemer

Skovshoved Sundhedsklinik hjælper patienter med mange forskellige typer problemer. Stress, sorg, fysiske problemer, overfølsomhed, mangel på energi, traumer fra oplevelser og symptomer, der ikke kan diagnosticeres af læger.

De fleste får en kinesiologisk behandling, men Ulla Thor-Jensen benytter også tankefeltterapi og giver wellness-behandlinger. Healingmassage er der mange, der får for velvære og ro i kroppen.

”De skal lige se mig an, hvad jeg er for en,” smiler Ulla Thor-Jensen vel vidende, at mange starter med at få en healingmassage, første gang de kommer i klinikken.

Mental energi og flow, fodmassage, ansigts- og hovedbundsmassage er også på listen af behandlinger.

 

Reset af kæben

En af de behandlinger, der er mange, der kommer til Ulla Thor-Jensen for at få foretaget er reset af kæben, da mange traumer sætter sig i kæberne.

Det er ikke uden grund, at vi har udtrykket, ”at man må bide tænderne sammen,” når man skal tage sig sammen og igennem en prøvelse, forklarer Ulla Thor-Jensen.

”Der er mange, der har spændinger pga. jobbet. Hvis det er i højre side, så er det arbejdet. – Så siger de: hvordan kan du gætte det? Men det kan jeg heller ikke,” smiler Ulla Thor-Jensen, der ved, hvilke smerter i kroppen eller psyken, der er koblet til de enkelte tænder.

Selvom det kan være ganske smertefuldt at have en spændt eller låst kæbe, er behandlingen blid. Ulla Thor-Jensen holder bare på kæben, hvor patienten ligger med åben mund og lukket mund.

”Så sker der de mærkeligste ting. – Nogen begynder at græde, nogen begynder at spjætte, eller pludselig lyder det som en boremaskine indeni,” fortæller hun.

 

Både voksne og børn

Der er ofte forældre, der får sig en overraskelse, når de har bragt et barn ind til klinikken pga. mistrivsel af den ene eller anden grund. I løbet af Ulla Thor-Jensens kinesiologiske undersøgelse begynder barnet fx at fortælle om dele af dets liv, som forælderen aldrig har hørt om. Det kan være utrygge forhold, konflikter med personer eller traumatiske oplevelser med stor indflydelse på barnet.

Hvad er kinesiologi?

Kinesiologi betyder læren om bevægelse og bygger på antagelsen om, at et svækket organ hænger sammen med en svækket muskel. Kinesiologi er ikke en behandling, men en metode til at finde ud af, hvad et menneske har brug for. Gennem test af musklerne og deres styrke kan man finde ud af, om en patient har psykiske eller fysiske ubalancer eller blokeringer.

Kinesiologi er udviklet af amerikanske kiropraktorer i 1960’erne og er en kombination af østens filosofi om kroppens energisystemer og den vestlige viden om fysiologi og anatomi.

Bestil Tid Online - Klik Her

Åbningstider

tirsdag og torsdag11 - 19
Eller ring 2637 3779jeg er fleksibel
Hele juli åbentkl. 11 - 17
Powered by CBIT online booking system